Orginalno je Labrador selekcioniran kao lovački i ribolovni pas no tokom godina je zahvaljujući svojoj izuzetnoj inteligenciji, jako dobro razvijenom njuhu te mirnom i umiljatom karakteru, uspio zauzeti bitno mjesto u situacijama gdje pas pomaže ili radi za čovjeka.  Labradori se cesto koriste kao vodici za slijepe osobe, za rad sa hendikepiranom djecom (pet theraphy), spašavanje u vodi, traženje nestalih osoba, traženje droge i eksploziva, su najčešći primjeri.
● If you have a question for a particular event that you signed up for or are running late, etc, you need to contact your "event host" who is listed at the top right of the list of attendees. It will say "event host" under their name, but it's easy to miss. Jodi (meetup organizer) does not organize or attend all events, so your question may go unanswered if you only contact her the day of and she is away.
Urojj-ka "Bravo"! Samo promovisite rasne pse, da bi na kraju vecina njihovih potomaka zavrsila napustena na ulici! Sta fali ulicnom, napustenom psu?! Zdraviji su, otporniji i pametniji od bilo kojeg rasnog psa. To sto je nekim ljudima potreban rasan pas, da bi "poplaveli" svoju krv, to je njihov problem, ali bi odgovorni novinari trebalo da promovisu usvajanje napustenih pasa dok god je to ogroman i zanemaren problem kod nas. Misljenja sam da se ljubav ne kupuje i zato sam ponosni prijatelj 2 psa i 2 macke spasenih sa ulica. A rasa im je UROJJ-Unikatna Rasa Od Jedne Jedinke!
Lazy snowy days are perfect for curling up with a furbaby and getting lost in a good book. Get a book-loving dog mama "The Dharma of Dogs: Our Best Friends as Spiritual Teachers" by Tami Simon. This book talks about how our furry friends teach us to love unconditionally , face our fears and more. Dog moms will enjoy exploring their deep appreciation for their pup with this book.
Labrador retriver je rasa psa koja potiče iz Kanade, sa ostrva Njufaundlend. Zahvaljujući grofu od Malmesburija, koji je 1887. godine sa sobom iz Kanade u Englesku doveo i pse, ovi požrtvovani psi dobili su ime po poluostrvu Labrador, koje se nalazi u blizini Njufaundlenda. Poreklo labradora, kao i niza drugih rasa poput današnjeg njufaundlenda i zlatnog retrivera, vezuje se za pse Sv. Džona, rasu radnih pasa korišćenih u ribolovu. Za razliku od današnjeg labradora, pas Sv. Džona isključivo je crne boje, sa belom dlakom na grudima i šapama. Ova rasa se danas smatra izumrlom, iako su u Kanadi do skoro zabeleženi pokušaji njenog održanja. Labrador je od svog pretka nasledio inteligenciju, požrtvovanost i izuzetne plivačke sposobnosti. Kao i njegov predak, labrador je prvobitno uzgajan kao pas za vodu i pomoć pri ribolovu. U 19. veku korišćen je za donošenje divljači, budući da poseduje izuzetan prirodni nagon za ovu aktivnost i da ga je veoma lako obučiti. Iako se prvi opisi labradora pojavljuju još u prvim decenijama 19. veka, od 1870. godine, širenjem rase u Englesku dolazi do razvoja njene popularnosti. Engleski kinološki klub prepoznao je rasu 1903. godine, dok je prva registracija u američkom kinološkom klubu zabeležena 1917. Prvi zapisi o žutom labradoru datiraju iz 1899, a tridesetih godina 20. veka pojavljuju se i labradori boje čokolade. Danas, labradori su izuzetno pouzdani vodiči slepih osoba, policijski psi za detektovanje droge i svakako jedna od najomiljenijih rasa porodičnih pasa. U 2004. godini u kinološkim društvima registrovano je preko 145 hiljada pasa ove rase. Čuvena engleska rok grupa Led Zeppelin, 1971. godine objavila je pesmu "Black dog". Iako pesma uopšte ne govori o psima, naziv je dobila po crnom labradoru, koji je boravio u studiju tokom njenog snimanja. Za labradore su vezane i neke od najčudnijih priča iz života. Jedna od priča datira iz 1924. godine, kada je u Pensilvaniji, labrador po imenu Pep osuđen na kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja zato što je, po nekim tvrdnjama, ubio mačku guvernerove žene, dok je po drugoj verziji poslat u zatvor zato što je imao izrazitu sklonost ka žvakanju guvernerovih jatučića. Treća, humanija verzija priče upućuje na činjenicu da je pas poslat u zatvor u nekoj vrsti programa socijalizacije zatvorenika. Labrador po imenu Bosko, je 1981, godine proglašen za počasnog gradonačelnika oblasti Sunol u Kaliforniji. 
Now I take longer and longer walks every day (walks are my favorite thing), I still eat, I sometimes go in a kennel but only if my foster parents are gone for a long time, I sleep in that cozy bed at night, I tried swimming but prefer floating in a tube, and I spend my day looking for tummy rubs. I just like to chill and occasionally bark at the computer printer. I am potty trained, and I play with toys on occasion but I am not destructive.
Looking for dog gift inspiration? Based on our readers’ favorite picks over the course of the year, we selected a few top trending dog gifts for 2018. These choices run the gamut from magnets to mugs to some very unique options for the dog lover that has it all. (Dog tarot, anyone?) If those don’t strike your fancy, keep scrolling for links to breed-specific gift guides and much more.
×